Budi dio naše mreže
Izbornik

Treći ekumenski glazbeno-molitveni susret „Osluškuj glas stvorenog“

03.09.2022. 11:00
Sljeme

U povodu Svjetskog dana molitve za skrb o stvorenom, 1. rujna, kojim ujedno započinje „Vrijeme stvorenog“ (od 1. rujna do 4. listopada) Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog te Udruga za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju“ organiziraju Treći ekumenski glazbeno-molitveni susret „Osluškuj glas stvorenog“, koji će se održati u subotu 3. rujna u 11 sati u župnoj crkvi Majke Božje Sljemenske u Zagrebu.

Inicijativa „Vrijeme stvorenog“ ujedinjuje 2,2 milijarde kršćana diljem svijeta u molitvi i djelovanju za zaštitu i očuvanje zajedničkog doma, planeta Zemlje. Započinje 1. rujna, na Svjetski dan molitve za skrb o stvorenom i traje do 4. listopada, spomendana sv. Franje Asiškog.

Predmolitelji su iz Katoličke, Srpske Pravoslavne, Makedonske Pravoslavne, Evangeličke (Luteranske), Reformirane Kršćanske Kalvinske i Baptističke Crkve, a duhovnim skladbama u molitvenom programu sudjelovat će sastav „Božja pobjeda“.

„Vrijeme stvorenoga“ ove godine poziva sve kršćane i sve ljude dobre volje da osluškuju sve glasniji vapaj Božjeg stvorenja koje svakim danom sve više pati uslijed mnogovrsnih čovjekovih destruktivnih djelovanja koja ugrožavaju opstanak planeta Zemlje i čovjeka na njoj.

Dodatne informacije o „Vremenu stvorenog“ dostupne su na mrežnoj stranici, a o Udruzi za očuvanje planeta „I stvori Bog Zemlju“ na stranici Udruge.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu