Budi dio naše mreže
Izbornik

Veliki tjedan i Uskrs u dubrovačkoj katedrali

28.03.2021. - 04.04.2021.
Dubrovnik

Dubrovnik, (IKA) – Na Nedjelju Muke Gospodnje, Cvjetnicu 28. ožujka euharistijsko slavlje u katedrali Gospe Velike s početkom u 10 sati predvodit će delegat s ovlastima generalnog vikara Dubrovačke don Hrvoje Katušić, rektor crkve Sv. Vlaha u Dubrovniku. Euharistijsko slavlje na Cvjetnicu može se pratiti putem interneta (YouTube kanal i Facebook profil Dubrovačke biskupije) radija i televizije te se tako na njemu može duhovno sudjelovati.

Nakon mise počinje 40-satno klanjanje u katedrali pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koji će biti izložen u nedjelju do večernje mise, te u ponedjeljak i utorak od jutarnje do večernje mise. Vjernici mogu doći i u tijekom ta tri dana zadržati se u osobnoj molitvi poštujući epidemiološke mjere.

Misa posvete ulje slavit će se u srijedu 31. ožujka u dubrovačkoj katedrali s početkom u 19 sati, a predvodit će je apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. Na misi, zbog epidemioloških mjere, neće moći sudjelovati svećenici iz cijele biskupije nego će sve njih predstavljati dekani šest dekanata. Nadbiskup Uzinić posvetit će ulje za krizmu i blagosloviti katekumensko i bolesničko ulje. Vjernici mogu duhovno sudjelovati putem izravnih prijenosa na internetu i televiziji.

Misu Večere Gospodnje u četvrtak 1. travnja s početkom u 19 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. Nakon mise Presveti Oltarski Sakrament će se prenijeti na pomoćni oltar gdje će biti kratko klanjanje. Cijeli događaj bit će uživo prenošen na internetu i televiziji.

Obredi Velikog petka 2. travnja u katedrali Gospe Velike počinju u 19 sati a predvodit će ih apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. Redovita procesija ulicama Grada unutar zidina će zbog epidemioloških razloga ove godine izostati, a u samoj katedrali bit će kratka procesija s blagoslovom cijeloga Grada i biskupije. Sve se može pratiti u izravnom prijenosu na internetu i na televiziji.

Vazmeno bdjenje na Veliku subotu, 3. travnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku počinje u 19 sati, a predvodit će ga apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić.

Središnje svečano pontifikalno slavlje na svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega u nedjelju 4. travnja u 10 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Misa se može pratiti putem interneta, radija i televizije.

Na Uskrsni ponedjeljak, 5. travnja euharistijsko slavlje u 10 sati u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike predvodit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. Vjernici duhovno mogu sudjelovati putem Internet i televizijskih prijenosa.

*  *  *

Internetski kanali Dubrovačke biskupije na kojima se mogu pratiti misna slavlja i obredi iz katedrale su: YouTube kanal Dubrovačke biskupije i Facebook profil Dubrovačke biskupije.

Izravne prijenose nekih programa preuzimaju Dubrovačka televizija, Libertas televizija, Radio Dubrovnik (Cvjetnicu i Uskrs) te još neki mediji.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu