Budi dio naše mreže
Izbornik

Velikogospojinski dani u Brodskom Vinogorju

15.08.2022. 12:00
Slavonski Brod

Uz geslo „Što god vam rekne, učinite“ (Iv 2,5) Velikogospojinski dani u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu započinju u subotu 6. kolovoza i završavaju u ponedjeljak 15. kolovoza, na svetkovinu Velike Gospe.

Misna slavlja tijekom devetnice od subote 6. do nedjelje 14. kolovoza počinjat će svakoga dana u 19 sati. Predvoditelji misnih slavlja su: prvoga dana u subotu 6. kolovoza župnik Krunoslav Karas; u nedjelju 7. kolovoza je grkokatolička liturgija sv. Ivana Zlatoustog koju predvode grkokatolički svećenici; u ponedjeljak  8. kolovoza misu predvodi mons. Stjepan Belobrajdić, svećenik u miru; u utorak 9. kolovoza vlč. Stjepan Sokolović, svećenik u miru; u srijedu 10. kolovoza vlč. Mario Paradžik, župnik u Vrpolju i policijski kapelan u Slavonskom Brodu; u četvrtak 11. kolovoza dr. vlč. Ivan Benakovič, profesor na đakovačkom KB-u.

Trodnevnicu od petka 12.  do nedjelje 14. kolovoza predvodit će preč. Ante Šiško, župnik u Vođincima i dekan Vinkovačkog dekanata. On će poslije mise predvoditi i euharistijsko klanjanje. Na samu uočnicu, u nedjelju 14. kolovoza, poslije mise bit će procesija s Gospinom slikom.

Prilika za ispovijed svaki dan od 18 sati.

Na samu svetkovinu Velike Gospe, u ponedjeljak 15. kolovoza, misna slavlja predvode: u 6 sati vlč. Stjepan Sokolović, u 8 sati župnik Krunoslav Karas, u 10.30 sati vlč. Ivan Baževac, vojni kapelan u Karlovcu, u 17 sati misu s blagoslovom djece predvodi župnik Krunoslav Karas, a  u 19 sati mons. Stjepan Belobrajdić.

Prilika za ispovijed od 6 do 11.30 sati i od 16.30 do 19 sati.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu