Budi dio naše mreže
Izbornik

XXXV. redovnički dani u Splitu

20.09.2019. - 21.09.2019.

Trideset i peti redovnički dani o temi „Radujte se i kličite. Zar te Gospodin ne poziva na rast u svetosti?“ održat će se 20. i 21. rujna u Franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu, Trg Gaje Bulata 3.

Program započinje u 9 sati molitvom Trećega časa. Pozdravnu riječ okupljenima na početku će uputiti splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić. Slijedi predavanje mr. s. Janjke Mazić, milosrdnice sv. Vinka (Rijeka) „Gledajte i djelujte s milosrđem“. Nakon predavanja slijedi rasprava.

U 10.30 sati sudionici će imati priliku pristupiti sakramentu pomirenja, a u 11 sati je euharistijsko slavlje koje predvodi nadbiskup Barišić.

Popodnevni dio prvoga dana Redovničkih dana u Splitu započinje u 16 sati predavanjem dr. sc. prof. don Ivana Bodrožića „Redovništvo pred izazovom stjecanja znanja i izgradnje slobodne volje“. Potom će s. Vlatka Topalović iz Družbe sestara Službenica Milosrđa (Split), ravnateljica Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije održati predavanje „Potrebiti u srcu evangelizacije“. Slijedi rasprava te molitva Večernje.

Drugoga dana u subotu 21. rujna u 9 sati bit će molitva Trećega časa. Slijedi predavanje gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića „Radovati se i smisao za humor u redovničkom životu“. Nakon toga će dr. prof. s. Ana Begić, OP (Zagreb) održati predavanje „Redovnički identitet danas?“. Slijedi rasprava te završna riječ.

U 11 sati sudionici će imati priliku pristupiti sakramentu pomirenja. Euharistijsko bogoslužje predvodi predsjednik Vijeća HBK za ustanove posvećenog života gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu