Budi dio naše mreže
Izbornik

Zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

04.07.2020. - 06.07.2020.

Vjernici grada Varaždina prvog vikenda u srpnju, od 4. do 6. srpnja, po 331. puta hodočastit će Majci Božjoj Bistričkoj, ove godine u organizaciji i koordinaciji varaždinske župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, Biškupec.

Kao što je to običaj hodočašće će predvoditi varaždinski biskup, a ove godine prvi puta mons. Bože Radoš. Varaždinska crkva će tako po 331. puta uime grada Varaždina održati zavjet koji su sklopili njihovi preci nakon što su stanovnici grada Varaždina na čudesan način bili sačuvani od bolesti kuge po zagovoru Majke Božje Bistričke. 

Prema običaju, više stotina varaždinskih hodočasnika pješaka prema Mariji Bistrici uputit će se u subotu 4. srpnja u 3 sata izjutra nakon Službe riječi i blagoslova u varaždinskoj katedrali. Nakon što će proći kroz poznate lokacije hodočasničke rute kao što su Beretinec, Belski dol, gdje će kao i uvijek biti organizirana okrepa, zatim Budinščine i Konjščine, pješaci će se u 14 sati sabrati na Vinskom Vrhu odakle će krenuti ulazna procesija u svetište.
Uvečer prvoga hodočasničkog dana vjernici će proslaviti misu u 19 sati, a u 21 sat bit će procesija „Put svjetla“ sa svijećama na bistričkoj kalvariji.

Glavni hodočasnički dan bit će nedjelja 5. srpnja, kada će se hodočasnicima pješacima pridružiti mnogobrojni vjernici koji će stići automobilima, biciklima, autobusom, vlakom ili pak drugim organiziranim prijevozom. Središnje nedjeljno zavjetno euharistijsko slavlje u 11 sati na prostoru Crkve bl. Alojzija Stepinca na otvorenom u Svetištu Majke Božje Bistričke predslavit će biskup Bože Radoš.

Misa zahvalnicu za 331. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj predslavit će u ponedjeljak 6. srpnja u 19 sati u katedrali Uznesenja BDM biskup Radoš.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu