Budi dio naše mreže
Izbornik

Znanstveni kolokvij "Pola stoljeća od Hrvatskog proljeća"

02.12.2021. 10:30
Zagreb

U organizaciji Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Hrvatskog instituta za povijest u četvrtak 2. prosinca održat će se znanstveni kolokvij „Pola stoljeća od Hrvatskog proljeća“.

Hrvatsko proljeće snažno je obilježilo suvremenu hrvatsku povijest. U svojoj je osnovi bilo protkano čitavim spektrom političkih programa, često puta međusobno različitih, a katkad i međusobno suprotstavljenih. Usprkos tomu ono što je spajalo proljećare bila je želja za jačanjem hrvatske pozicije u okviru jugoslavenske zajednice na svim područjima života. Obilježeno dvama glavnim zahtjevima: demokratizacijom života i snaženjem nacionalne komponente državnosti pedeset godina poslije Hrvatsko proljeće i dalje pruža čitav niz istraživačkih izazova. Namjera je ovim znanstvenim kolokvijem osvijetliti neke od kulturnih, vjerskih, političkih i gospodarskih aspekata jedne od prijelomnih godina hrvatske povijesti, koja je obilježila drugu polovicu prošloga stoljeća.
Znanstveni kolokvij održat će se na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242, Zagreb, Dvorana „Bl. Alojzije kard. Stepinac“, 2. prosinca od 10.30 do 14 sati.
Zbog epidemioloških mjera znanstveni kolokvij se može pratiti na YouTube kanalu Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Pola stoljeća od Hrvatskog proljeća_program

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu