Budi dio naše mreže
Izbornik

Znanstveno-stručni skup Etnokulturni identitet Hrvata u Vojvodini: povijesni i suvremeni procesi

09.10.2019. - 11.10.2019.

Zagreb/Subotica, (IKA) – Hrvatsko katoličko sveučilište uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstva kulture Republike Hrvatske organizira znanstveno-stručni skup Etnokulturni identitet Hrvata u Vojvodini: povijesni i suvremeni procesi.

Prvi dio skupa održat će se 9. listopada na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“, a drugi dio u Subotici 11. listopada.

Govornici znanstveno-stručnog skupa za cilj imaju analizirati i prezentirati znanstvenoj, stručnoj i široj javnosti procese oblikovanja sastavnica etnokulturnog identiteta i aktualnog društvenog i političkog položaja Hrvata u Vojvodini. Poznato je da Hrvatsko stanovništvo u Vojvodini ima dugu povijest i bogato kulturno naslijeđe.

Kultura, nacionalno ime i uopće doprinos Hrvata u Vojvodini je često bilo negirano, ignorirano ili podložno manipulacijama. U cilju umanjivanja negativnih posljedica iz prošlih razdoblja na hrvatsku manjinu u Vojvodini potiče se istraživanje, memoriranje i prezentiranje vlastite kulture.

Ovim inicijativama se pridružuje Hrvatsko katoličko sveučilište koje unutar svoje znanstvene strategije, znanstvene i nastavne djelatnosti posebno mjesto posvećuje istraživanju povijesti, kulture i identiteta Hrvata izvan Hrvatske.

Program skupa:

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu