Budi dio naše mreže
Izbornik

10. Festa sv. Vlaha u Bruxellesu

Bruxelles (IKA)

Proslava Feste sv. Vlaha upriličena je u nedjelju 28. siječnja deseti put u Bruxellesu, a organizirali su je Ogranak Matice hrvatske Bruxellesu i Dubrovačko-neretvanska županija.

Festa je otvorena ispred katedrale Sv. Mihaela i Gudule. Ovogodišnji festanjuli Nikola Kusovac i Mišela Malohodžić pročitali su proglas Feste kojeg su prethodno pripremili organizatori, te su puštene golubice kao simboli slobode i mira.

Svečano euharistijsko slavlje u kapelici katedrale predvodio je bivši isusovački provincijal pater Dalibor Renić, a pjevanje na misi animirala je klapa Kaše. Poruku dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića štovateljima sv. Vlaha u domovini i inozemstvu pročitao je predsjednik Matice hrvatske Bruxelles Hrvoje Butigan. Svi koji su željeli nakon mise mogli su pristupiti obredu grličanja.

U sklopu svečanosti Feste sv. Vlaha u Bruxellesu organizirana je također Večera od Kandelore u restoranu La Chaloupe d’Or na glavnom bruxelleskom trgu Grand Place. Sudjelovalo je nešto manje od stotinjak uzvanika među kojima su bili potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić te predsjednik Matice hrvatske Bruxelles Hrvoje Butigan. Večera od Kandelore je bila humanitarnog karaktera, a cjelokupan iznos bit će doniran Centru za djecu s teškoćama u razvoju Dubrovačko-neretvanske županije „Dva skalina“, objavljeno je na mrežnoj stranici Dubrovačko-neretvanske županije. 

Ključne riječi:
Bruxelles Festa sv. Vlaha