Budi dio naše mreže
Izbornik

27. Smotra crkvenog pučkog pjevanja Šibenske biskupije „Puče moj“

Vodice (IKA)

27. Smotra crkvenog pučkog pjevanja Šibenske biskupije „Puče moj“ održana je u Vodicama 6. travnja u crkvi Svetoga Križa.

Na smotri je sudjelovalo 14 crkvenih zborova i pjevačkih skupina iz cijele Šibenske biskupije. Smotru je prije 27 godina u Zatonu utemeljio nekadašnji zatonski župnik, a danas umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas.

Na smotri su nastupili župni zborovi: Župa Svetoga Križa Vodice, sv. Jure Primošten, sv. Frane Betina, sv. Jure Rupe, Gospe od zdravlja Jezera,  Gospe Karmelske Pirovac, župni zbor Tisno, sv. Mihovila Murter, sv. Jure Zaton ,  pučki pjevači župe sv. Mihovil Lišane , Prvić Šepurine, župa sv. Križa Krapanj Brodarica i  župa Porođenja  BDM Skradin.

„Prije svega čestitke od srca za prvih 27 godina ovog jubileja. Hvala biskupu u miru mons. Anti Ivasu koji je započeo, župnicima naših župa koji su to nastavil i tako sačuvali ovo blago pučkog pjevanja za naše župe. Zahvaljujem i čestitam što upravo tom čuvanju te baštine što držite zajedništvo svojih župa i cijele naše Šibenske biskupije. Čestitam od srca svim zborovima za ovih 27 godina održavanja ove smotre. Čestitke od srca domaćinu župi Vodice na sjajnoj ovogodišnjoj organizaci i vidimo se iduće godine u Pirovcu“, poručio je biskup Tomislav Rogić.

Na završetku smotre svi zborovi i vjernički puk su zapjevali crkvenu himnu smotre „Kraljice neba raduj se“.