Budi dio naše mreže
Izbornik

33. mladifest u Međugorju od 1. do 6. kolovoza

Međugorje (IKA/KTA)

33. mladifest - Međunarodni molitveni festival mladih - održat će se i ove godine u Međugorju od 1. do 6. kolovoza, pod geslom "Učite od mene i naći ćete mir" (Mt 11, 28-30).

Predstavljen je i logo Festivala mladih, koji uz već prepoznatljivo srce i križ prikazuje i golubicu mira s maslinovom grančicom.

Svečano otvaranje ovogodišnjeg Mladifesta bit će u ponedjeljak 1. kolovoza večernjim molitvenim programom na vanjskom oltaru crkve Sv. Jakova, izvijestila je mrežna stranica Radiopostaje MIR Međugorje.

Sljedećeg dana ujutro u šest sati na Podbrdu kod Gospina kipa molit će se radosna otajstva krunice. Ostalim danima program počinje molitvom, katehezama i svjedočanstvima u 9 sati. Prvi dio traje do podne, a onda se nastavlja svjedočanstvima u 17 sati i večernjim molitvenim programom.

I ove godine očekuju se tisuće mladih iz cijelog svijeta, a detaljniji program i upute za one koji planiraju doći u Međugorje možnalazi se na poveznici ovdje.

”Dragi mladi! Festival mladih je tjedan predane molitve i susreta s Isusom Kristom, posebno u njegovoj živoj Riječi, u slavlju euharistije, euharistijskom klanjanju i sakramentu pomirenja. Ovaj događaj – prema iskustvu mnogih – ima snagu uputiti nas prema Gospodinu”, napisao je papa Franjo prošle godine na početku svoje poruke sudionicima Mladifesta koju je je zaključio povjeravanjem svih ”zagovoru Blažene Djevice Marije, naše nebeske Majke, zazivajući svjetlost i snagu Duha Svetoga. Neka vas svakodnevno prati pogled Boga koji vas voli, kako biste u susretu s drugima mogli biti svjedoci novog života kojeg ste dobili na dar. Za to molim te vas blagoslivljam, tražeći da se i vi molite za mene.”

Ključne riječi:
33. mladifest u Međugorju