Budi dio naše mreže
Izbornik

50. obljetnica posvete crkve Sv. Antuna Padovanskog u Sydneyu

Sydney (IKA)

Jubilarna 50. obljetnica posvete prve hrvatske crkve u Sydneyu – Sv. Antuna Padovanskoga na Summer Hillu proslavljena je u nedjelju 16. prosinca. Svečanu misu u nazočnosti brojnih članova hrvatske katoličke zajednice predvodio je nadbiskup Sydneya Anthony Fischer OP.

Nadbiskup Fischer odao je priznanje predanom pastoralnom radu hrvatskih franjevaca i članova hrvatske zajednice, posebice sa skupinama mladih. Istaknuo je da je crkva Sv. Antuna postavila temelje za uspostavljanje drugih hrvatskih župa u Sydneyu, u Blacktownu i St. John’s Parku. Župljani su nadbiskupu darovali zlatni kalež u znak zahvale za predvođenje jubilarnoga slavlja. Proslava je nastavljena poslije mise uz svečani ručak u Hrvatskom klubu u Punchbowlu.
Hrvatsku crkvu Sv. Antuna Padovanskog u Summer Hillu posvetio je 15. prosinca 1968. godine sydneyski kardinal Norman Gilroy. Župna crkva povjerena je na upravljanje hrvatskim franjevcima. U sklopu crkve djeluju Hrvatski katolički centar sv. Antuna i Hrvatska katolička škola.

Ključne riječi:
crkva Sv. Antuna Sydney