Budi dio naše mreže
Izbornik

80. broj glasnika Gospićko-senjske biskupije

Gospić (IKA)

Iz tiska je izišao treći ovogodišnji i ukupno 80. broj Glasnika Gospićko-senjske biskupije, koji izlazi proteklih 21 godinu od ustanovljenja biskupije.

Izdavač glasnika je Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije, uredništvo čine s. Robertina Medven, biskupov tajnik i kancelar Mišel Grgurić i Lucija Starčević, dok je izdavač OG – grafika iz Ogulina. Na 232 stranice i u sedam rubrika na početku se donosi poruka gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića u povodu Katehetske nedjelje. U prvoj rubrici o Svetoj Stolici donosi se poruke pape Franje za  Svjetski dan misija 2020. godine te poruka za VI. svjetski molitveni dan za skrb o stvorenom svijetu od 1. rujna 2020. godine.

U rubrici Hrvatska biskupska konferencija prenose se imenovanja biskupa Kutleše i Palića na nove službe, imenovanje generalnog tajnika HBK dr. sc. Krunoslava Novaka kao i izjava Komisije HBK Iustitia et pax o pandemiji bolesti Covid-19.  

U rubrici o Metropoliji izvještava se s teološko-pastoralnog seminara za svećenike i redovnike održanom u Rijeci 28. rujna. Slijedi rubrika Naša biskupija gdje se donose odluke iz Kancelarije, skraćeni Zapisnik jesenske sjednice Prezbiterskog vijeća, imenovanja i razrješenja te premještaji svećenika u biskupiji 2020. godine. Slijedi podrubrika Iz života biskupije o zbivanjima u biskupiji od proslave Presvetog Trojstva biskupa Križića na Modrušu 7. lipnja pa do jesenske sjednice Prezbiterskog vijeća održane u Gospiću 21. rujna.   

Slijedi rubrika Kronika biskupovih susreta od lipnja i krizme u Cetingradu pa do 29. rujna i proslave sv. Mihovila u Šibeniku. U rubrici Obavijesti predstavljen je hodogram proslave Dana hrvatskih mučenika na Udbini. Glasnik se zaključuje rubrikom Prilozi u kojem se prenosi sućut biskupa Križića u povodu tragične smrti djevojčica u Gračacu.