Budi dio naše mreže
Izbornik

Adventski susret franjevaca konventualaca Njemačkoj

Würzburg (IKA)

Ministar provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić susreo se na blagdan sv. Nikole 6. prosinca u Würzburgu u Njemačkoj s hrvatskim franjevcima konventualcima na službama u hrvatskim misijama u toj državi.

Na adventskom susretu okupili su se fra Milan Gelo (Tübingen), fra Ivan Penava (Würzburg) i fra Pero Šestak (Neumünster), a popodne se provincijal uputio i u Hanau u posjet fra Ivanu Kovačeviću koji je iz zdravstvenih razloga bio spriječen sudjelovati na jutarnjem susretu.

Susret je započet misom koju je slavio provincijal Hontić u kapeli Emaus u prostoru HKM Würzburg pod kojom je fra Milan Gelo za vrijeme svoje propovijedi uputio nekoliko poticajnih misli. Susret je nastavljen u vjeronaučnoj dvorani gdje je provincijal Hontić izložio adventsko razmatranje o temi franjevačkih jubileja. Franjevci su se posebno zadržali u razgovoru o 800. obljetnici živih jaslica koje je sv. Franjo priredio u mjestu Greccio u Italiji. Svaki fratar je iznio svoje iskustvo proslave Božića i ispričao kako će ovu obljetnicu proslaviti u svojoj zajednici. Nakon informativnog dijela braća su se zadržala u zajedničkom druženju, a u popodnevnim satima provincijal fra Miljenko Hontić posjetio je i fra Ivana Kovačevića u Hanau.