Budi dio naše mreže
Izbornik

Antićevo u Šibeniku

Šibenik (IKA)

Spomen 56. obljetnice preminuća sluge Božjega o. Ante Antića u četvrtak 4. ožujka proslavljen je u samostanu svetog Lovre u Šibeniku.

Nakon  Gospine krunice i lauretanskih litanija misu je predvodio fra Žarko Maretić, župnik u Dubravi, koji je u propovijedi iznio kronološke podatke o životu sluge Božjega, njegove službe u Provinciji Presvetog Otkupitelja, te je istaknuo milosti koje su ga krasile – duboka duhovnost i pronicljivost koja mu je omogućila da bude dobar duhovnik i ispovjednik brojnih duša, te duboko sućutna duša koja je organizirala cijelu karitativnu mrežu pomoći potrebitim obiteljima.

Propovjednik je istaknuo da je ostavština o. Ante prebogata, te da je sačuvano gotovo 4000 stranica pisama svećenicima, redovnicima, redovnicama i laicima. Pozvao je sve da se što više utječu njegovu zagovoru, te nam Gospodin udjeli milost njegova uzdignuća na oltar.

Nakon mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim, tijekom kojeg se molilo i za novog upravitelja samostana svetog Lovre fra Antu Vukušića, koji je trenutačno u bolnici na liječenju, te za pokoj duše donedavnog upravitelja preminulog fra Mate Topića.

Trodnevnicu koja je prethodila proslavi predvodili su fra Filip Milanović Trapo i fra Žarko Maretić.