Budi dio naše mreže
Izbornik

Betlehemsko svjetlo mira kreće u subotu iz Beča

Beč (IKA)

Betlehemsko svjetlo mira krenut će i ove godine iz Beča u subotu 10. prosinca, a polazak izviđača koji će ga odnijeti u brojne zemlje bit će obilježen tradicionalnom ekumenskim adventskim bogoslužjem, objavio je Kathpress.

Ekumensko bogoslužje u crkvi Svete Obitelji u Beču predvodit će dekan bečke katedrale Rudolf Prokschi, predsjednik Ekumenskog vijeća Crkava u Austriji, anglikanski kanonik Patrick Curran i pravoslavni svećenik Nikolaus Rappert. Bogoslužje će biti pod geslom „Zasaditi stablo nade u mir”.

Izviđačke skupine iz brojnih zemalja primit će u okviru bogoslužja betlehemsko svjetlo iz ruku ovogodišnjeg „djeteta svjetla mira” Sarah Noske i odnijeti ga u svoje zemlje.

Od 1986. godine „dijete svjetla mira” donosi svjetlo iz Betlehema u Austriju, nakon čega se ono pronosi po cijelome svijetu.

Sarah Noska će u srijedu 14. prosinca u Rimu predati svjetlo papi Franji tijekom opće audijencije.

Sarah Noska, srednjoškolka iz Altenberga, ove je godine izabrana za „dijete svjetla mira” zbog činjenice da njezina škola već trideset godina sudjeluje u širenju betlehemskog svjetla i skupljanju pomoći za potrebite, a ona sama brine se o jednoj djevojčici izbjeglici iz Ukrajine.

U Austriji se betlehemsko svjetlo na Badnjak raznosi u obitelji, ustanove i crkvene zajednice. U njegovu širenju uz izviđače sudjeluju i dobrovoljna vatrogasna društva, Crveni križ, humanitarna organizacija Samarijanski savez i Austrijske željeznice. Oni koji žele, u Austriji će moći preuzeti betlehemsko svjetlo i u župama, na kolodvorima i u studijima Austrijske radiotelevizije.

Ključne riječi:
Betlehemsko svjetlo mira