Budi dio naše mreže
Izbornik

BISKUP KOMARICA U LUKSEMBURGU

Luksemburg (IKA/TABB )

Na poziv luksemburškog nadbiskupa mons. Fernanda Francka banjolučki biskup dr. Franjo Komarica sudjelovao je 27. i 28. svibnja u završnim slavljima tradicionalne dvotjedne "Oktave Majke Božje - Tješiteljice žalosnih" u katedrali i ulicama Luksemburga.

Luksemburg, 4. 6. 2000 (IKA/TABB) – Na poziv luksemburškog nadbiskupa mons. Fernanda Francka banjolučki biskup dr. Franjo Komarica sudjelovao je 27. i 28. svibnja u završnim slavljima tradicionalne dvotjedne “Oktave Majke Božje – Tješiteljice žalosnih” u katedrali i ulicama Luksemburga. Tom prigodom susreo se također i s vjernicima Hrvatske katoličke misije u tom gradu i državi i njihovim župnikom don Franjom Đurićem, koji su i ove godine aktivno sudjelovali u višesatnoj molitvenoj procesiji ulicama toga grada.
Biskup Komarica je tijekom svoga dvodnevnog boravka u Luxemburgu razgovarao i s više vodećih političkih predstavnika te male, ali utjecajne europske zemlje: s predsjednikom vlade Jean-Claude Junckerom, predsjednikom parlamenta Jeanom Spantzom, s više ministara u luksemburškoj vladi, s luksemburškim nadvojvodom Jeanom i njegovim sinom – prijestolonasljednikom Henriem. Svi su se oni zanimali za aktualnu situaciju na području Bosne i Hercegovine, napose u banjalučkoj regiji. Biskup im je zahvalio za dosadašnju solidarnost i zamolio pomoć za mnoge obespravljene koji još nemaju krova nad glavom, osiguranog radnog mjesta, zdravstvene i socijalne zaštite.