Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Križić predvodio slavlje u Ogulinu

Ogulin (IKA)

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predslavio je svečanu misu na 7. vazmenu nedjelju, 16. svibnja, u župi bl. Alojzija Stepinca u Ogulinu.

Nakon što je apostolska zajednica umjesto Jude trebala izabrati novog člana između Matije i Josipa, molitvom su se pripremili za svoje važne odluke, podsjetio je biskup Križić i na početku homilije poručio da je Bog toliko ljubio svijet da mu je dao svog Sina. Bog ljubi i daje, jer gdje je ljubav, tu je i darivanje. Evanđelist Ivan poziva kršćane da upoznaju ljubav koju Bog ima za nas.

Unatoč čestim problemima financijskih poteškoća i raznih trvenja Bog nam ne okreće leđa. U mnogim životnim kušnjama provjerava se ljubav, te je tada dobro biti uz Boga. Trebamo razmisliti je li odnos prema Bogu iz ljubavi ili iz interesa. Bez prave ljubavi Boga nikada nećemo upoznati, kao što ga je upoznala BDM u Kani Galilejskoj, Ivan na Genezaretskom jezeru ili otac razmetnoga sina. Isus se definirao dobrim pastirom koji poznaje svoje stado i poziva nas da ostanemo u njegovoj ljubavi. Isus nam se nudi za prijatelja a koji ga prihvate neće se nikada pokajati, istaknuo je biskup Križić.

Posebno je poručio mladima, od kojih su danas mnogi u raljama droge, alkohola, prostitucije a se trebaju znati suočiti sa životnim neuspjesima pri čemu je bitno ne predati se, jer za sve ima rješenje uz pomoć Duha Svetoga i Isusa koji se nudi za prijatelja. Poslije svakog poraza postoji izlaz i rješenje, zaključio je biskup Križić, koji je i podijelio sakrament potvrde za 24 krizmanika.

Misu su suslavili domaći župnik fra Petar Grubišić, tajnik i kancelar biskupa Križića preč. Mišel Grgurić i upravitelj samostana franjevaca trećoredaca u Ogulinu fra Mirko Gregov. Pjevanje je predvodio zbor mladih Sancto pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Sanija Francetića.