Budi dio naše mreže
Izbornik

BISKUP PREDLOŽIO IZOPĆENJE ZLOČINACA IZ CRKVE "Ako osoba više nema savjesti, ako je prodala dušu vragu, tada moramo zamoliti Boga za čudo."

Vatikan (IKA )

Vatikan, 12. 8. 1997. (IKA) - Prosvjedujući protiv više zločinačkih ubojstava južnotalijanski biskup Riboldi iz Accere predložio je da zločinci budu izopćeni iz Crkve. Biskup Riboldi izjavio je za Radio Vatikan da će to savjesnu osobu natjerati da "pro

Vatikan, 12. 8. 1997. (IKA) – Prosvjedujući protiv više zločinačkih ubojstava južnotalijanski biskup Riboldi iz Accere predložio je da zločinci budu izopćeni iz Crkve. Biskup Riboldi izjavio je za Radio Vatikan da će to savjesnu osobu natjerati da “promisli dvaput.” “Ako osoba više nema savjesti, ako je prodala dušu vragu, tada moramo zamoliti Boga za čudo.” U središtu Riboldijeve biskupije najveći broj nasilja učinila je zločinačka skupina “Camorra.” Njihovi članovi su najvjerojatnije odgovorni za 99 ubojstava u tom području od početka godine. Biskup je istaknuo da je izopćenje iz Crkve najozbiljniji čin koji Crkva može poduzeti. Kao primjer naveo je svećenike koji odbijaju voditi pogreb za poginule članove zločinačkih skupina (mafije) te dodao da Crkva nije dovoljno učinila na rubnim područjima gdje je udruženi zločin u porastu.