Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Rogić pohodio župe Banjevci i Stankovci

Šibenik (IKA)

Šibenski biskup Tomislav Rogić pohodio je 15. veljače Župu sv. Nikole Tavelića u Banjevcima i Župu Uznesenja Marijina u Stankovcima.

Pohod je počeo susretom u Banjevcima gdje su biskupa Rogića pred crkvom dočekali vjernici sa župnikom fra Tomislavom Brekalom i duhovnim pomoćnikom fra Petrom Teskerom. Nakon pozdrava župnika i razgovora s vjernicima molila se pobožnost križnog puta. Potom su se svi zajedno uputili na groblje do crkve Sv. Ivana gdje se molilo odrješenje za sve pokojne koji počivaju na tom groblju. Susret je zaključen srdačnim druženjem i domjenkom pred crkvom koji su priredili župljani i na kojem je riječi pozdrava uputio načelnik Željko Baradić. Potom su župnik i biskup obavili vizitaciju župnog ureda.

Uslijedio je pohod groblju u župi Stankovci gdje su se okupljenih pedesetak vjernika župnik fra Tomislav, fra Petar i biskup pomolili za pokojne župljane. U popodnevnim satima bila je vizitacija župnog ureda u Stankovcima. Župnik i biskup kratko su pohodili crkvu Gospe Karmelske u Putičanima. Susret s vjernicima i župnim suradnicima bio je u župnoj crkvi a razgovaralo se o općim prilikama u župi te na koji način kroz župnu zajednicu rasti u vjeri, u obiteljskom zajedništvu i međusobnom podržavanju u kršćanskoj ljubavi i svjedočenju svoje vjere u današnjem svijetu. Slijedila je svečana misa u prepunoj crkvi I zatim susret s prvopričesnicima i njihovim roditeljima.

U župi djeluju i dvije franjevke od Bezgrešne s. Angelika Vuković i s. Ljiljana Radaš, objavljeno je na mrežnim stranicama Šibenske biskupije.