Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Stojanov pohodio Caritas Vrhbosanske nadbiskupije

Sarajevo (IKA/KTA)

Skopski biskup i apostolski eparh Kiro Stojanov u pratnji katedralnog župnika u Skopju vlč. Davora Topića pohodio je u utorak 5. studenoga Caritas Vrhbosanske nadbiskupije.

Biskupa Stojanova dočekao je ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić koji mu je zahvalio na njegovu posjetu kao i imendanskim čestitkama. Biskupa Stojanova zanimalo je kako funkcionira Caritas u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, koji su temeljni projekti te s kojim izazovima se Caritas suočava kada je u pitanju održivost projekata. Ravnatelj Caritasa ukratko je predstavio ključne projekte te neke od poteškoća na koje Caritas nailazi u svom svakodnevnom radu.

Nakon susreta u središnjici Caritasa, biskup Stojanov obišao je prostorije predškolske ustanove „Sveta obitelj“ gdje su ga dočekala djeca te mu otpjevala nekoliko pjesama. Nakon toga upriličen je obilazak Caritasove pučke kuhinje gdje je koordinatorica upoznala biskupa s načinom funkcioniranja jednog od najdugotrajnijih projekta u Caritasu.

Biskup Stojanov na kraju susreta zahvalio je domaćinima te ih pozvao na uzvratni posjet u Skoplje, prenosi mrežna stranica caritas-sarajevo.ba.