Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Uzinić predmolio Očenaš u podne

Dubrovnik (IKA)

Na glavnim vratima katedrale Gospe Velike u Dubrovniku na svetkovinu Navještenja Gospodinova, u srijedu 25. ožujka, točno u podne, dubrovački biskup Mate Uzinić predmolio je molitvu Očenaša

Time se Dubrovačka biskupija pridružila cijelom svijetu u kojem se danas u podne, na inicijativu pape Franje, molilo Isusovim riječima nebeskom Ocu u situaciji pandemije Covida-19.

Izmoljene su također tri Zdravomarije te molitva „Bože Oče Stvoritelju svijeta, koji si milosrdan i moćan“, molitveni predložak napisan za cijelu Crkvu za ovu prigodu. Nakon pozdrava Gospi molitvom  Anđeo Gospodnji biskup Uzinić podijelio blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom vjernicima grada Dubrovnika i Dubrovačke biskupije, okrećući se i čineći znak križa s Presvetim na sve četiri strane svijeta.

Uz katedralnog župnika don Marina Lučića i trajnog đakona don Tomislava Sikavicu molitvi su se pridružili vjernici koje žive u blizini ili su zbog služe koju obavljaju bili unutar zidina kao i generalni vikar don Hrvoje Katušić.

Biskup Uzinić će večeras u katedrali u 20 sati predslaviti misu koja će biti uživo prenošena putem interneta.