Budi dio naše mreže
Izbornik

BLAGDAN SV. FRANJE I DANI ZOVIKA

Zagreb (IKA )

Zagreb, 5. 10. 1997. (IKA) - U povodu blagdana sv. Franje misno slavlje u bosanskoposavskoj župi Zovik predvodio je 4. listopada ovogodišnji mladomisnik iz zaposjednute župe Ulice Zdravko Aničić, u zajedništvu s brčanskim dekanom Mićom Perićem, zovičkim

Zagreb, 5. 10. 1997. (IKA) – U povodu blagdana sv. Franje misno slavlje u bosanskoposavskoj župi Zovik predvodio je 4. listopada ovogodišnji mladomisnik iz zaposjednute župe Ulice Zdravko Aničić, u zajedništvu s brčanskim dekanom Mićom Perićem, zovičkim župnikom fra Andrijom Cvitanovićem, gvardijanom samostana Dubrave fra Franjom Filipovićem i ostalim svećenicima toga dijela Bosanske posavine. U svojoj se propovijedi Aničić osvrnuo na život i djelo sv. Franje Asiškoga, obraćajući se više od 1000 vjernika sudionika euharistije.
U povodu blagdana sv. Franje u župi Zovik održana je dvodnevna manifestacija “Dani Zovika”. Na sam blagdan, svoju prvu knjigu pjesama Zovičanina fra Vitomira Zečevića, kapelana u jarunskoj crkvi Duha Svetoga u Zagrebu, predstavio je publicist Ilija Zidrum i Ilija Ika Ivić, a glumac Hrvatskoga narodnog kazališta iz Varaždina Zovko Zečević pročitao je stihove. U “Danima Zovika” sudjelovalo je i Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” iz Zovika, osnovna škola, župni ured i Hrvatski neovisni list “Glas Zovika”. U glazbenome dijelu nastupio je kantautor Luka Željko Balvan.