Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagdan sv. Mihovila i Dan policije proslavljeni u Ogulinu

Ogulin (IKA)

Blagdan sv. Mihovila, ujedno Dan policije, svečano je proslavljen u srijedu 29. rujna u ogulinskoj Župi bl. Alojzija Stepinca kod kapele sv. Mihovila u naselju Bošt.

Misu je predslavio novi župnik fra Mirko Kralj.

Govoreći o arkanđelima, fra Mirko je podsjetio na 1969. godinu kada je tadašnji papa sv. Pavao VI. odredio da se uz sv. Mihaela istoga dana počinju slaviti Rafael i Gabriel. Mihael ili „Tko Je Kao Bog“ porazio je Lucifera koji je htio svrgnuti Boga te ga je protjerao iz raja. I danas je prisutna borba dobra i zla, Boga i sotone i tame koji nas želi zavesti da idemo s njim protiv Boga. Spas za nas je nastupio kada je Bog na zemlju poslao svog sina kojeg je upravo navijestio jedan od arkanđela, Gabrijel kojeg kao zaštitnika štuju ljudi u komunikacijama, dok je Rafael zaštitnik onih koji liječe. Neka nas u našim životnim putovanjima prati zagovor arkanđela, zaključio je fra Mirko.

Misu su suslavili župnik Zagorja i Modruša Ivica Miloš i župni vikar ogulinske Župe Svetoga Križa Bruno Lovaković. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor pod vodstvom Sanija Francetića. Sudjelovalo je stotinjak vjernika i hodočasnika među kojima predstavnici policijske postaje Ogulin na čelu s načelnikom Goranom Vukeljom i suradnicima, kao i ogulinski gradonačelnik i njegov zamjenik.

Fra Mirko je policajcima čestitao njihov dan, a nakon mise održano je tradicionalno druženje uz piće i kolače koje su pripremili domaći župljani.