Budi dio naše mreže
Izbornik

BLAGDAN SV. ROKA

Sveti Rok (IKA/Hina )

Sveti Rok, 17. 8. 1995. (IKA/Hina) - Stanovnici lovina~kog kraja, nakon viče od ~etiri godine, sve~ano su u srijedu, 16. kolovoza, proslavili blagdan sv. Roka. Koncelebrirano misno slavlje predvodio je rije~ko-senjski nadbiskup dr. Anton Tamarut, koji j

Sveti Rok, 17. 8. 1995. (IKA/Hina) – Stanovnici lovina~kog kraja, nakon viče od ~etiri godine, sve~ano su u srijedu, 16. kolovoza, proslavili blagdan sv. Roka. Koncelebrirano misno slavlje predvodio je rije~ko-senjski nadbiskup dr. Anton Tamarut, koji je tom prigodom podijelio sakramenat krčtenja jednom novorošen~etu, te sakramenat prve pri~esti nekolicini djece.
U Drniču se na Rokovo okupilo nekoliko tisuđa prognanih Drničana, da bi proslavili blagdan svoga začtitnika i ujedno Dan drničke opđine. Misno slavlje uz sudjelovanje brojnih čtovatelja sv. Roka, te predstavnika iz politi~kog i vojnog života, predvodio je drnički župnik i dekan fra Ante Đavka.
U Sjekosama, selu na jugu ~apljinske opđine Rokovo je proslavljeno uz blagoslov novoizgrašene crkve, koja je posveđena tom svecu, a u povodu 700. obljetnice njegova rošenja. Euharistiju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup Ratko Periđ, koji je ujedno i upravitelj trebinjsko-mrkanjske biskupije, a uz sudjelovanje desetak sveđenika, te brojnih vjernika i predstavnika kulturnog i javnog života.
I u Koprivni~kim Bregima blagdanom sv. Roka proslavljen je začtitnik župe i ujedno Dan opđine. Misno slavlje u novoobnovljenoj crkvi svetog Roka predvodio je zagreba~ki dekan mons. Mijo Pavlakoviđ.