Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljen kip sv. Josipa u Župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću

Metković (IKA)

Na misnom slavlju u crkvi Sv. Nikole biskupa u Metkoviću u nedjelju 10. svibnja župnik i neretvanski dekan don Davor Bilandžić blagoslovio je novi kip sv. Josipa, dar anonimnog darovatelja župe.

Blagoslov se trebao održati na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka. Danas u našoj crkvi izlažemo kip sv. Josipa na javno štovanje. Ovom prilikom obavit ćemo obred kojim blagoslivljamo najprije Boga, stoga je potrebno da zato prije svega raspoložimo svoja srca, te s razumijevanjem pristupimo ovom slavlju, rekao je vlč. Bilandžić.

Istaknuo je kako od sv. Josipa možemo najbolje naučiti o istinskoj i pravoj ljubavi prema Isusu i njegovoj majci Mariji. Budući da je sv. Josip poslije Blažene Djevice Marije bio Isusu najbliži i po poslanju i veličini svojih zasluga, to je i moć njegova zagovora velika. Mnogi crkveni sveci i pisci rekoše divne riječi o moći sv. Josipa a brojni primjeri pojedinaca i zajednica svjedoče da je on naš velikodušni pomoćnik i zagovornik. Stoga je vlč. Bilandžić pozvao vjernike da se utječu sv. Josipu u duhovnim i materijalnim potrebama.

Danas su na štovanje vjernicima trebale biti izložene i relikvije sv. Nikole iz talijanskog Barija, koje je župa sv. Nikole dobila na dar prošle godine u proslavi svoje 50. obljetnice župe.