Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljen novi Studentski dom u Dubrovniku

Dubrovnik (IKA)

U sklopu svečanosti otvaranja novoga Studentskog doma u Dubrovniku u ponedjeljak 15. veljače upriličen je i blagoslov doma koji je predvodio studentski kapelan mr. don Marinko Šljivić.

Na otvaranju su se javnosti obratili dubrovački gradonačelnik Mato Franković, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, premijer Andrej Plenković, ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik Marko Potrebica, rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum te predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovnika Blaž Bulum, a nazočili su i ministri, izaslanici te rektori drugih sveučilišta.

U izgradnju toliko potrebnoga Studentskog doma u Dubrovniku uloženo je 216 milijuna kuna, a cijeli projekt sufinanciran je i sredstvima iz fondova Europske unije. Studentski dom u Dubrovniku može primiti 503 studenta, ima 249 dvokrevetnih i 5 jednokrevetnih soba te 209 mjesta za studente u nepovoljnom socioekonomskom položaju. Tu je također pet soba za studente s invaliditetom, a od ostalih prostorija dom ima recepciju, sobe s vlastitom kupaonicom, čajne kuhinje, studentski restoran, zajedničke prostorije, praonice, podzemnu garažu sa 179 parkirnih mjesta, fitness centar, studentski klub, polivalentnu dvoranu, restoran i fast food.