Budi dio naše mreže
Izbornik

BLAGOSLOVLJENA NOVA CRKVA U PUŠĆINI

Nedelišće (IKA )

U naselju Pušćine u međimurskoj župi Presvetog Trojstva u Nedelišću, kardinal Franjo Kuharić blagoslovio je u subotu 23. srpnja novu crkvu posvećenu Uznesenju Blažene Djevice Marije.

Nedelišće, 25. 7. 1994. (IKA) – U naselju Pušćine u međimurskoj župi Presvetog Trojstva u Nedelišću, kardinal Franjo Kuharić blagoslovio je u subotu 23. srpnja novu crkvu posvećenu Uznesenju Blažene Djevice Marije. U molitvi pred mnoštvom vjernika, svećenika i uzvanika, Kardinal je zazvao Božji mir na našu domovinu i na Bosnu i Hercegovinu, moleći pravedan mir, koji će, kako je izrekao u molitvi, ispraviti sve nepravde koje su nanesene svakom čovjeku i obitelji, mir koji će omogućiti svim prognanima da se sigurni i slobodni vrate na svoja ognjišta, u kome će biti moguće obnoviti stotine porušenih crkava, i vratiti nadu u bolju budućnost.
Crkva Blažene Djevice Marije na Nebo Uznesene sagrađena je za samo dvije godine, prema projektu dipl. ing. Zlatka Filipovića iz Koprivnice, a građevinske radove izvelo je privatno poduzeće “Graditelj” iz Nedelišća. U crkvenom zvoniku, visokom 34 metara, četiri su zvona posvećena 900. obljetnici zagrebačke nadbiskupije, sv. Franji Asiškome, sv. Florijanu i sv. Pavlu.