Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićna priredba Katoličke osnovne škole u Novskoj

Novska (IKA)

U srijedu 21. prosinca održana je u Pučkom otvorenom učilištu Božićna priredba Katoličke osnovne škole u Novskoj.

Vrijedni su učenici sa svojim učiteljicama pripremili bogat program koji je otvorio školski zbor pjesmom ,,Isus dolazi’’. Tijekom cijele priredbe učenici Matej Sablić i Tena Jež pokušali su nam dočarati pravi doživljaj Božića, a to je Milosrdni Isus. U tome su i uspjeli. Što je to pravo prijateljstvo i kako ga prepoznati, scenskom igrom ,,Snježna priča” učenici 3. razreda pokazali su nam u liku snjegovića. Rasplesani četvrtaši plesali su uz pjesmu ,,Jingle Bell Rock”, dok su drugaši izveli scensku igru ,,Svjetlo se ne smije ugasiti”. Učenici šestog razreda pjesmom ,,Ljubav nikada ne prestaje” dočarali su pravo značenje ljubavi. Prvi se razred predstavio recitacijom pjesme ,,Božić u duši”. Uslijedila je pjesma ,,Sretan Božić svakome”. Učenici petog razreda odigrali su božićni igrokaz na engleskom jezikom, dok su učenici šestog razreda plesali uz pjesmu ,,Raduj se cijeli svijete”. ,,Lijek za srce” igrokaz je koji su uprizorile učenice petog razreda.

Na samom kraju priredbe, sve prisutne pozdravio je ravnatelj Katoličke osnovne škole u Novskoj, Krunoslav Juraković pohvalivši trud i rad vrijednih učenika i njihovih učiteljica i zahvalivši biskupu Antunu Škvorčeviću za potporu koju pruža i Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj  te je svima čestitao Božić.

Učenicima i njihovim roditeljima te djelatnicima Katoličke osnovne škole u Novskoj obratio se potom biskup Škvorčević. Čestitajući na izvrsnoj glumi i pjevanju, biskup je spomenuo kako ima jednu primjedbu. Kazao je kako je među učenicima vidio jednog dječaka koji je imao napis na majici „nothing“, što znači „ništa“, a mi smo došli na božićnu priredbu koja je ipak „nešto“, što bi se na engleskom reklo „something“. Biskup je dodao kako ni ovo nije najtočnije, jer je Božić ipak „somebody“ – „netko“, Isus rođen u Betlehemu, Sin Božji postao čovjekom.

Potom je spomenuo kako su nam proteklih dana naši nogometni reprezentativci donijeli puno radosti na svjetskom prvenstvu u Kataru, jer su svojom žrtvom, slogom i poštovanjem jednih prema drugima ostvarili treće mjesto. Naglasio je kako je Božić ipak puno veća pobjeda od kratkoročnih nogometnih uspjeha. Božansko Dijete koje se rodilo u siromaštvu, skromnosti i jednostavnosti očitovalo je kako se i Božji najveći događaji zbivaju kroz žrtvu, što će posebno posvjedočiti žrtvujući sebe na križu za sve nas.  Kazao je djeci da na taj način pobjeđuje ljubav, što su prikazali i u svojoj priredbi. Biskup je ustvrdio da je Božić žrtvovanje za drugoga, plemenitost, dobrota i poštovanje prema drugima te je potaknuo sve okupljene da i ovog Božića posvjedoče spomenute vrijednosti svojim bližnjima. Na kraju je biskup Škvorčević čestitao Božić učenicima, roditeljima i djelatnicima škole te im poželio blagoslovljenu novu 2023. godinu. Priredba je završila pjesmom “Narodi nam se Kralj nebeski”.