Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićne jaslice s. Samuele Premužić darovane Hrvatskom saboru

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u srijedu 15. prosinca je, kao poklon parlamentu, od s. Samuele Premužić primio božićne jaslice izrađene od prirodnih materijala, poručivši da ako čovjek u sebi nosi vjeru, pozitivnost, mir, pravednost i ljubav, može premostiti i najteže izazove, izvijestila je Hina.

S. Premužić kazala je tom prigodom da se Isus rodio u štalici u Betlehemu i donio nam svjetlost, radost, mir, ljubav i toplinu. Primimo taj dar, živimo ga i darujmo ga jedni drugima, rekla je i svima poželjela sretan i blagoslovljen Božić.

Jandroković je napomenuo da je s. Premužić poznata po izrađivanju jaslica od ekoloških materijala koje poklanja ljudima dobre volje širom svijeta.

Hrvatski sabor prvi put je dobio takve jaslice i u vrijeme došašća stiže nam ovaj znak dobrote, ljubavi, topline i optimizma, kazao je Jandroković i dodao da smo se, iako vremena sada nisu laka, i ranije suočavali s teškim izazovima pa smo ih savladavali.

„Ako čovjek nosi u sebi vjeru, duhovnost, pozitivna promišljanja, mir, pravednost i ljubav, može premostiti i najteže izazove i ugroze“, poručio je Jandroković.

Tako i danas vjeruje da će i ovaj čin te poklon prosvijetliti mnoge od nas, dati nam snage da radimo u korist naših građana i hrvatskih ljudi da, iako različitih svjetonazora ovdje u Saboru, zajednički djelujemo u smjeru javnog dobra, da razumijemo i uvažavamo jedni druge i da budućnost koja je pred nama bude svjetlija nego što je možda u trenucima u kojima živimo.

Časnu sestru je uime Sabora darivao medaljonom kako bi ju podsjećao na ovaj trenutak.

Jandroković je podsjetio da je nedavno tu boravio i veleposlanik Izraela kada je obilježena i Hanuka što, kazao je, potvrđuje da smo različiti, ali se međusobno poštujemo, sebe i svoj identitet, što nam daje snage i razumijevanja za druge.

Predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, na čiju su inicijativu Saboru poklonjene božićne jaslice od ekoloških i prirodnih materijala koje je izradila časna sestra Samuela, kazala je da ona od materijala uzima ono što ostaje u poljoprivrednoj proizvodnji i šumarstvu i od toga radi jaslice i božićne ukrase.

Ove su jaslice izrađene od drva i komušina, a koristi i slamu, mahovinu i druge materijale, čime poručuju da je važno živjeti u skladu sa čovjekom, Bogom i prirodom jer, naglasila je, Bog oprašta svakome, čovjek nekome, a priroda nikome.

Vjerujem da će ove jaslice biti na poticaj svima nama političarima i zastupnicima da kroz svoj rad u pogledu na jaslice budemo bolji, konstruktivniji i dijaloški raspoloženi, poručila je Petir.