Budi dio naše mreže
Izbornik

Bračani će večeras pjesmom izraziti podršku zaraženima i članovima njihovih obitelji

Brač (IKA)

Unatoč poteškoćama i zabrinutostima koje su ove dane snašle stanovnike otoka Brača u borbi protiv koronavirusa, Bračani nisu izgubili duh, otvorenost, vedrinu i dobru volju. Jedna od potvrda optimizma je i poziv koji je stigao upravo s Brača.

U pozivu se moli otočane da večeras u 20.30 sati sa svojih balkona, terasa ili dvora zapjevaju bračku pjesmu “Jo sam Bročanin i volim Broč”.

“Zajedničkom pjesmom pokažimo snagu, jedinstvo i solidarnost našega otoka i čovjeka u ovim teškim i izazovnim trenucima za sve nas. Neka pjesma, oda našemu Braču i čovjeku, bude ohrabrenje i veliko hvala stručnim djelatnicima i službama koje se bore u suzbijanju zaraze te izraz podrške zaraženima i članovima njihovih obitelji”, stoji u pozivu otočanima koji su poznati po ljubavi prema pjesmi.

“Pošaljimo Hrvatskoj i svijetu lijepu razglednicu našega Brača i pokažimo svima da je brački čovjek kao i stijena. Pjevali smo i pljeskali zdravstvenim djelatnicima, vatrogascima, policajcima, Zagrebu nakon potresa… zapjevajmo sutra iz dubine srca za naš Brač i naše Bračane”, objavljeno je u pozivu Bračanima.