Budi dio naše mreže
Izbornik

Bračni susret u Đakovu

Đakovo (IKA/TU)

Originalni Bračni susret, 31. po redu u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, održan je od 14. do 16. veljače u kući za duhovne obnove milosrdnih sestara sv. Križa – Betanija u Đakovu.

Na susretu je sudjelovalo 13 bračnih parova i svećenik. U ugodnom ozračju kuće Betanija s bračnim parovima zajedno su radili i svjedočili preč. Tomislav Ćorluka i tri tim-para voditelja. Parovi su marljivo radili na sebi i svom bračnom odnosu, tijekom stanki su se ugodnom razgovoru bolje upoznavali, a u subotu poslije podne u zajedničkoj šetnji posjetili su župnu crkvu Svih svetih i katedralu Sv. Petra.

Na završetku Bračnog susreta u dvorani Florentini svečanu misu predvodio je vlč. Ivica Martić u koncelebraciji s vlč. Božidarom Nađom i vlč. Tomislavom Ćorlukom. Na misi su se osim polaznika Bračnoga susret okupili i drugi parovi Hrvatske zajednice Bračnih susreta s obiteljima, kako bi novim parovima iskazali dobrodošlicu u HZBS i ohrabrili ih da nisu sami. Vlč. Martić između ostaloga u propovijedi okupljenima je govorio o pravednosti, milosrđu i opraštanju općenito u životu, a posebice o važnosti milosrđa i oprosta u braku. Ohrabrio je sve prisutne da je to važno poslanje ljudi koji žive u braku. Slavljenički tim Izrael Župe Svih svetih iz Đakova predvodio je pjevanje.

Ključne riječi:
Bračni susret u Đakovu