Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas biskupije Banja Luka pripremio naljepnice za Majčin dan

Banja Luka (IKA/TABB)

Caritasov Centar za život i obitelj u Banjoj Luci proteklih godina organizirao je razne volonterske akcije i radionice kako bi se obilježio Majčin dan, a ove godine zbog trenutačne situacije i ograničenog kretanja, a u suradnji s mladima, pripremili su Viber naljepnice s čestitkama za majke i bake.

Viber naljepnice izrađene su na nekoliko jezika, a mogu se preuzeti na linku: Majčin dan / Mothers day (by Caritas Banja Luka)

„Naljepnicama imate još jedan način da iskažete svoj ljubav osobama koje su vam dale život i da im na simboličan način zahvalite i odate poštovanje“, poručuju iz Caritasa biskupije Banja Luka.

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja obilježava svake godine, druge nedjelje u svibnju. Njegovo obilježavanje potječe iz  Sjeverne Amerike, gdje se obilježava još  od početka 20. stoljeća. Za to je zaslužna učiteljica iz Virginije Ana Jarvis, koja se nakon majčine smrti počela zalagati za utemeljenje dana posvećenog majkama. Blagdan se nedugo potom počeo slaviti i u Europi.

Ovaj dan je prilika da svako više promisli o svojoj majci i da joj oda priznanje i zahvalu za svu ljubav koju ona cijeloga života nesebično daruje. Pravu svrhu Majčina dana najljepše je opisala njegova osnivačica Ana Jarvis koja kaže da danas trebamo: „Probuditi uspavanu ljubav i zahvalnost prema ženama koje su nas rodile. Biti kod kuće, jer smo uglavnom odsutni. Razvedriti živote naših majki. Dati majkama do znanja da ih cijenimo, iako to baš ne pokazujemo često. Majčin je dan tu da nas podsjeti na našu dužnost prije nego bude prekasno. Ako niste kod kuće, pišite majci često, javite joj se, recite joj nekoliko lijepih riječi, pohvala i recite joj koliko je volite. Majčina ljubav je nova svaki dan!“