Budi dio naše mreže
Izbornik

CARITASOV PRVI STUPANJ SOCIJALNOG SISTEMA

Be~ (IKA )

Be~, 5. 4. 1995. (IKA) - Austrijski Carikas prirešuje u Zapadnoj Ukrajini "prvi stupanj socijalnog sistema". Dok se u Ukrajini "neki jako brzo bogate", postoje milijuni ljudi, mešu njima uglavnom stari, bolesni i invalidi, koji u tome "zaostaju", ustvrd

Be~, 5. 4. 1995. (IKA) – Austrijski Carikas prirešuje u Zapadnoj Ukrajini “prvi stupanj socijalnog sistema”. Dok se u Ukrajini “neki jako brzo bogate”, postoje milijuni ljudi, mešu njima uglavnom stari, bolesni i invalidi, koji u tome “zaostaju”, ustvrdio je predsjednik Austrijskog Caritasa mr. Helmut Schueller na tiskovnoj konferenciji u Be~u. Pomođ isto~nim zemljama uklju~uje i pothvat pod naslovom, “Sjeme nade”. Taj pothvat obuhvađa i promidžbene djelatnosti putem spotova na austrijskoj radio-televiziji, kao i besplatne reklame u novinama, istaknuo je Schueller predstavljajuđi socijalni projekt za Zapadnu Ukrajinu glavnom tajniku Caritasa za inozemnu pomođ Rudolfu Giefingu, te izrazivči nadu da bi time pročlogodičnji caritasov fond od 12,000.000 čilinga mogao biti nadmačen.
Caritasova pomođ “Sjeme nade” služila bi pokretanju socijalnih projekata u Kijevu, Lavovu, Ivano-Frankivsu i drugim gradovima. Takav pothvat postoji i u Rusiji, Bjelorusiji, Rumunjskoj, Albaniji, Slova~koj, Mašarskoj i Đečkoj.