Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka u povodu Feste sv. Vlaha u Stonu

Ston (IKA)

Župa sv. Vlaha u Stonu i Općina Ston uputili su čestitku povodu Feste sv. Vlaha koju prenosimo u cijelosti.

Kroz stoljetne bure i oluje na morima života sv. Vlaho nas zagovara i štiti. Kroz 1050 godina vjernosti i povezanosti sa svojim Parcem, nastavimo i dalje u zajedništvu s njime pod njegovom zaštitom broditi nemirnim morima tajanstvenih valova sadašnjosti. U vjernosti Bogu, domovini i obitelji, oživimo i danas dane svoje prošlosti slavne. Stanimo čvrsto u tom tropletu divnom na hrid slobode, daru u kôm sva blaga višnji nam Bog je dô“ i zapjevajmo snažno zaštitniku svome da molitve čuje nam glas.

Čuvaj sve nas. I Dubrovnik i Ston i Slano i Janjinu i Babino Polje, našu biskupiju i domovinu nam lijepu. Obitelji naše čuvaj. Svojom postojanošću i vjernošću osnaži i naše zajedništvo. Budi nam zaštita u ovim olujnim vremenima zbunjenosti, nesigurnosti i neizvjesnosti.

Budi s nama i na putu sinodalnog hoda kako bi jasnoćom tvoga pogleda prepoznavali i čvrstoćom tvoga predanja, mučeničkom smrću posvjedočena, slijedili svoje poslanje u vremenu koje nam je darovano.

Svima u domovini Hrvatskoj, pomorcima, iseljenicima, prijateljima diljem svijeta koji ljubomorno njeguju odanost Bogu i domovini te mole zaštitu sv. Vlaha, našeg biskupa, mučenika i Parca, od srca želimo obilje Božjeg blagoslova.

Na dobro vam došla Festa svetog Vlaha!

Načelnik: ing. Vedran Antunica

Župnik: don Bernardo Pleše

Festanjuli: g. Jero Krile i g. Ante Vlahušić

Ključne riječi:
Festa sv. Vlaha Ston