Budi dio naše mreže
Izbornik

Crkva u Hrvata bogatija za 45 novih animatora-instruktora

Zagreb (IKA)

U organizaciji Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije od 22. do 24. ožujka održan je treći vikend susret specijalizacije za animatore iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Susret je održan u pastoralnom centru ˝Emaus˝ u Mukinjama na Plitvičkim jezerima. Na susretu je sudjelovalo ukupno 45 animatora koji su se kroz tri ovogodišnja vikend susreta formirali za animatore-instruktore. 

Na završnom susretu mladi su slušali četiri odvojena predavanja te sudjelovali u radionicama. Radionicu ˝Igre, bansevi i vesele večeri u odgoju kod mladih˝ vodile su Anamarija Junaković i Marija Lovrić. Predavanje pod nazivom ˝Preventivni sustav u odgoju sv. Ivana Bosca˝ vodila je s. Maja Dolenec KMP, a ˝Prezentacijske vještine i javni govor˝ predvodio je Kristijan Sedak. Radionicu ˝Vrednovanje rada i evaluacija u radu s mladima˝ vodila je Ivana Bosiljevac.

Image may contain: one or more people and people sitting

Novi instruktori stekli su razne pastoralne vještine i sposobnosti za vođenje škole animatora programa ˝Mladi za mlade˝ na nacionalnoj i nad/biskupijskoj razini, te za usavršavanje i organizaciju raznih projekta. Dtekli su vještine za promicanje i oživljavanje aktivnosti kako na razini župa tako i na razini biskupije.

Nedjeljno misno slavlje predvodio je predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za mlade zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski koji je mladima zahvalio na njihovoj odvažnosti i radu u svojim župama i na/biskupijama te se osvrnuo na evanđelje iz kojeg je mladima poručio da ne budu smokva koju će vinogradar posjeći, već da budu plodovi u svojim vinogradima.

Pohvalio je ovaj projekt jer njegovi plodovi su prepoznatljivi već od samog početka, te se bez animatora ne bi mogli održavati mnogi veliki događaji, a najpoznatiji među njima su susreti hrvatske katoličke mladeži.

Svečanu dodjelu certifikata predvodio je biskup Gorski uz voditeljicu Ureda HBK za mlade Ivanu Čogelju.

Na misi te dodjeli certifikata sudjelovali su i generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko te povjerenik za mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije vlč. Zoran Grgić.

Bila je to ujedno šesta specijalizacija animatora-instruktora programa “Mladi za mlade” koja se odvija se u organizaciji Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije.

Novi animatori instruktori su:

Image may contain: 11 people, people smiling, people standing and outdoor

Zagrebačka nadbiskupija:

 1. Nikolina Čoko
 2. Dora Fekeža
 3. Mirta Fekeža
 4. Martin Horvat
 5. Antonio Jurišić
 6. Emma Konjević
 7. Antonia Okun
 8. Lucija Pustišek
 9. Barbara Zeba
 10. Anamarija Župčić

Animatori instruktori 2

Vrhbosanska nadbiskupija

 1. Filip Milošević
 2. Iva Petrušić
 3. Hrvoje Ledić
 4. Leonarda Anđelić
 5. Jelena Tomić
 6. Andrea Filipović
 7. Iris Vrdoljak
 8. Ana Kulier
 9. Ana Gluvić
 10.  Josip Bodulica

Image may contain: 7 people, people smiling, people standing and stripes

Šibenska biskupija

 1. Tomislav Junaković
 2. Jure Močić
 3. Luka Močić
 4. Gabrijela Škugor
 5. Svjetlana Bilić
 6. Mirela Krečak

Varaždinska biskupija

 1. Petra Erceg
 2. Anja Kremenić
 3. Mateja Marčun

Image may contain: 10 people, including Zoran Grga Grgić, Petra Frigo, Matea Tokić, Matija Jurica Vrščak, Cesar Lucija, Iva Tokić and Matej Haraminec, people smiling, people sitting, tree, child and outdoor

Bjelovarsko-križevačka biskupija

 1. Matija Vršćak
 2. Petra Frigo
 3. Lucija Cesar
 4. Matej Haraminec

Image may contain: 14 people, people smiling, people sitting, tree, outdoor and nature

Dubrovačka biskupija

 1. Ivo Roko
 2. Nikoleta Moretić
 3. Lorena Grljević
 4. Silvio Fišić
 5. Antun Tomašević
 6. Antonija Radoš
 7. Maro Sambrailo
 8. Andro Čamo
 9. Ana Martinović
 10. Mihaela Crepulja
 11. Luka Kovač
 12. Magdalena Katušić

Voditelji Ureda, koji su bili zaduženi za izvođenje programa kroz sva tri susreta su: s. Maja Dolenec, KMP, Marija Lovrić, Brigita Gojak, Ivana Bosiljevac, Iva Vrabac, Matea Tokić, Iva Tokić, Iva Vrabac, Dijana Beganović, Anamarija Junaković, Paško Zoričić i Antonio Raić i Ivana Čogelja.