Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovo: Primanje kandidatica u novicijat Franjevačkog svjetovnog reda

Đakovo (IKA)

U predvečerje blagdana sv. Elizabete, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda (OFS), 16. studenoga, u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu, tijekom Večernje molitve časoslova, u novicijat je primljeno 6 kandidatica u mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda.

U prisutnosti članova OFS-a i Milosrdnih sestara sv. Križa, kandidatice su uputile molbu ministru bratstva „da budemo primljene u ovo bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda da bismo s većim marom i zauzetošću proživljavale i spoznavale krsnu milost i posvećenje te da bismo nasljedovale Isusa Krista po nauci i primjeru Franje Asiškoga. Želimo služiti Božjoj slavi i ispuniti njegovu zapovijed ljubavi prema ljudima ostajući u svome staležu“.

Ministar je s prihvatio molbu te im uručio znakove pripadnosti bratstvu – znak Tau i franjevački molitvenik „Serafsko cvijeće“.

U Franjevačkoj obitelji od 2023. do 2026. obilježavaju se velike obljetnice s kraja života sv. Franje, od potvrde Franjinog Pravila, preko Božića u Grecciu, primanja rana na Laverni, sastavljanja Pjesme stvorova do Franjinog preminuća.