Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan molitve za svećenička i redovnička zvanja u Sarajevu

Sarajevo (IKA/KTA)

U povodu 58. svjetskog dana molitve za duhovna zvanja i nedjelje Dobrog Pastira Konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH organizirala je 22. travnja molitveno bdjenje u crkvi Sv. Vinka u Sarajevu.

Na početku susreta sudionike je pozdravila provincijalna poglavarica sestara milosrdnica Sarajevske provincije s. M. Julijana Djaković, istaknuvši: “Po primjeru svetog Josipa, pozvani smo biti svojim samozatajnim životnim predanjem grad na gori, sol zemlje i svjetlost svijeta. Odgovorna je to i nimalo lagana zadaća. Svjesni smo da je može ispuniti samo biće koje se u potpunosti stavlja Bogu na raspolaganje i koje prihvaća da bude oblikovano njegovim Duhom”.

Na molitvenom bdjenju sudjelovali su vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, predsjednik Konferencije VRPP BiH fra Jozo Marinčić, provincijska glavarica sestara služavki Malog Isusa s. Ana Marija Kesten kao i redovnici i redovnice sarajevskih zajednica te bogoslovi iz sve tri bogoslovije (Bosne Srebrene, Vrhbosanske i Redemptoris Mater).

Svjedočanstvo o svom redovničkom pozivu podijelili su milosrdnica s. Antoneta Martić i salezijanac don Ivan Veriga. salezijanac. Nagovor na temelju Poruke pape Franje „Sveti Josip – san o pozivu”, izrekao je rektor Nadbiskupijskoga misijskog međunarodnog sjemeništa dr. Michele Capasso. Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu animirao je voditelj Povjerenstva za pastoral zvanja pri KVRPP BiH fra Davor Petrović, OFM, i članica toga Povjerenstva s. Jadranka Obućina, ASC.

Na kraju bdjenja kardinal Puljić zahvalio je na organizaciji molitve za svećenička i redovnička zvanja i pozvao okupljene da ne zaborave da su Isusovi prijatelji i da Isus na svakog od njih računa.

Predsjednik KVRPP BiH fra Jozo također je izrazio svoju zahvalu sestrama milosrdnicama za gostoprimstvo kao i svima nazočnima za dolazak i sudjelovanje u molitvenom zajedništvu. Svirali su i pjevali Franjevački bogoslovi pod vodstvom fra Emanuela Josića, OFM.