Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan obitelji u Brckovljanima

Brckovljani (IKA)

Budući da se u svibnju obilježava Međunarodni dan obitelji 15. svibnja, Župa sv. Brcka u Brckovljanima je cijeli ovaj mjesec posvetila obitelji, a kruna svih događanja bio je Dan obitelji koji se održao u subotu 21. svibnja na inicijativu župnika vlč. Marinka Goleka, a uz pomoć župnih animatora i brojnih volontera.

Na tom obiteljskom okupljanju sudjelovalo je više desetaka bračnih parova i preko 150 djece.

Program je započeo u župnoj crkvi sv. Brcka Klanjanjem pred Presvetim. Mogućnost za molitvu bila je tijekom cijelog susreta, no nakon uvodnog molitvenog dijela roditelji i djeca su se okupili u crkvenom dvorištu gdje su bili podijeljeni u timove, te su kroz program nazvan “Fortnite Escape Yard”, inspiriran popularnom video-igrom, nastojali svoj tim dovesti do pobjedničkog postolja. Posebnost ovog programa je što su i roditelji i djeca zajedno mogla sudjelovati u svim igrama. Svaki tim je dobio kartu na kojoj su bile ucrtane lokacije igara koje su određenim redoslijedom trebali odigrati. Svaka igra predstavljala je nekog sveca, pa je to posebice djeci bila prilika upoznati svece poput: sv. Huberta zaštitnika lovaca, sv. Cecilije zaštitnice crkvene glazbe te mladog blaženika Carla Acutisa koji je iskoristio svoje kompjutorske vještine kako bi ljudima približio euharistijska čuda.

Igre su bile raznolike te su doprinijele otkrivanju novih ili učvršćivanju već poznatih talenata kod djece. Djeca i odrasli su uživali skačući u vrećama, učeći plesati, rješavajući zagonetke i slagalice. Program koji je trajao nešto više od sat vremena završio je kvizom i proglašen je pobjednički tim, iako se s pravom može reći da su svi sudionici ovog posebnog događaja za župu Brckovljani zapravo pobjednici. Druženje se nastavilo uz obiteljski piknik na travi, a vrijedni volonteri su pripremili jela s roštilja, a djeca su preostalo vrijeme iskoristila za još igara poput odbojke, povlačenja užeta, badmintona i hokeja na travi.