Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan policijske kapelanije Sveti hrvatski mučenici

Gospić (IKA)

U ponedjeljak 14. rujna u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću pripadnici Policijske uprave ličko-senjske proslavili su blagdan svojih nebeskih zaštitnika i Dan policijske kapelanije, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnog ordinarijata.

Misu u spomen na sve poginule hrvatske branitelje, preminule djelatnike Policijske uprave ličko-senjske i članove njihovih obitelji predvodio je vojni kapelan Ivan Blaževac uz koncelebraciju vojno-policijskog kapelana don Mateja Ećimovića.

Na misi su se okupili načelnik Policijske uprave ličko-senjske Zoran Zdunić sa suradnicima, predstavnici Hrvatske vojske i djelatnici Policijske uprave ličko-senjske. Vlč. Blaževac u propovijedi se osvrnuo na dan uspostave te policijske kapelanije te govorio o svim hrvatskim mučenicima koji su obilježili povijest našega naroda. Spomenuo je mučeništvo za vjeru uzimajući za primjer bl. Alojzija Stepinca i bl. Miroslava Bulešića kao dio naše novije povijesti te ih usporedio s mučenicima prvih kršćanskih vremena. Potaknuo je sve djelatnike da uvijek i svugdje, posebno na svojem radnom mjestu, svjedoče svoju vjeru u raspetog Krista koji je dao svoj život za otkupljenje čovjeka.

Nakon mise paljenjem svijeća kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata odali su počast svim žrtvama Domovinskog rata. Molitvu za sve pokojne predvodio je don Matej Ećimović.