Budi dio naše mreže
Izbornik

Dekanatski susreti ministranata u Berku i Garčinu

Berak/Garčin (IKA/TU DJOS)

Dekanatski susret ministrantica i ministranata Otočkog dekanata koji je okupio 60-ak sudionika održan je u srijedu 22. lipnja u Berku.

Susret je započeo pozdravima dekana Antuna Kneževića i domaćeg župnika Krešimira Aračića, a potom je slijedio duhovni nagovor župnika u Lipovcu vlč. Petra Maskaljevića. On je među ostalim naglasio važnost molitve, nedjeljnog euharistijskog susreta i promjene koje se napose doživljavaju u sakramentu ispovijedi. Stavio je na srce svim ministrantima da, iako su praznici, dolaze na nedjeljne svete mise.

Uslijedio je potom ministrantski kviz na kojem su nadmoćno pobijedili ministranti iz Komletinaca. Susret je nastavljen na nogometnom terenu gdje je pobjedu na kraju odnijela ekipa iz Privlake, a održano je i natjecanje u potezanju užeta i skakanju u vrećama. Svim ministrantima koji su došli na susret ovo je bio dan bez mobitela, dan za druženje i veselje.

Duhovno-rekreativni susret ministranata Garčinskog dekanata održan je 23. lipnja u župi sv. Mateja, apostola i evanđeliste u Garčinu. Susret je okupio pedesetak dječaka i djevojčica koji su došli sa svojim župnicima iz župa Trnjani, Svilaj, Oprisavci, Klakar, Ruščica te domaćini iz župe Garčin.

U župnoj crkvi slavljena je misa koju je predvodio trnjanski župnik Nikola Kaurin u zajedništvu s dekanom Mariom Lešićem i ostalim župnicima dekanata. Nakon mise uslijedilo je upoznavanje ministranata kroz druženje i natjecanje u različitim igrama. Susret je završio uz okrjepu i ručak.