Budi dio naše mreže
Izbornik

ĐESTITKA I ZAHVALA HRVATSKOG POKRETA ZA ĆIVOT I OBITELJ ZADARSKIM GINEKOLOZIMA

Zagreb (IKA )

Zagreb, 18. 4. 1995. (IKA) - Predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj dr. Ružica Šavar uputila je u ime pokreta i u svoje osobno ime pismo čefu Ginekoločkog odjela Opđe bolnice u Zadru, te svim tamo zaposlenim ginekolozima u kojem se zahvaljuje

Zagreb, 18. 4. 1995. (IKA) – Predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj dr. Ružica Šavar uputila je u ime pokreta i u svoje osobno ime pismo čefu Ginekoločkog odjela Opđe bolnice u Zadru, te svim tamo zaposlenim ginekolozima u kojem se zahvaljuje na “plemenitoj i hrabroj odluci da viče neđe obavljati prekide života nerošene djece”. Naime, ginekolozi Ginekoločkog odjela te bolnice u srijedu 12. travnja potpisali su zajedni~ku izjavu o toj odluci, te je proslijedili ravnatelju te zadarske bolnice dr. Mili Gveriđu.
“Takva odluka je potpuno ispravna s moralnog, znanstvenog, medicinskog, bioločkog, socijalnog, psiholočkog, demografskog i nacionalnog, pa bi naravno trebala biti i s pravnog stajaličta. Svakoj odgovornoj osobi u zdravstvenim i relevantnim administrativnim državnim ustanovama bila bi moralna i zakonita dužnost da pokrene to bolno pitanje za svakog ~ovjeka, osobito lije~nika, i da utje~u na donočenje ispravne odluke”, stoji, izmešu ostaloga, u pismu dr. Ružice Šavar.