Budi dio naše mreže
Izbornik

Direktor Caritasa biskupije Speyer u Zagrebu

Zagreb

Direktor CARITAS-a njemačke biskupije Speyer svećenik Alfons Heinrich prigodom svoga posjeta Zagrebu održao je predavanje na temu "CARITAS - svrha, metoda, organizacija i povijest".

Zagreb, 27.1.1994. (IKA) Direktor CARITAS-a njemačke biskupije Speyer svećenik Alfons Heinrich prigodom svoga posjeta Zagrebu održao je predavanje na temu “CARITAS – svrha, metoda, organizacija i povijest”. Predavanje je održano u organizaciji fra Alojzija Litrića, gvardijana Samostana franjevaca konventualaca na Svetom Duhu.
Nakon predavanja Heinrich je odgovarao na pitanja u tijeku diskusije, pojašnjavajući, između ostalog, i zašto sve manje pomoći CARITAS-a stiže u Bosnu i Hercegovinu. Prema njegovim riječima, problem je u embargu protiv Srbije i zabrani Europske zajednice da se pomoć šalje u zone pod kontrolom UNPROFOR-a u kojima traju ratne operacije, kako bi se izbjegao rizik da do pomoći dođu na taj način i oni koji zbog embarga na nju nemaju pravo. Osobno je obećao kako će sve učiniti da hrana za pomoć Bosni i Hercegovini dođe u Zagreb i preda se “Kruhu sv. Ante” koji bi je onda podijelio onima kojima je potrebna.