Budi dio naše mreže
Izbornik

Dječje hodočašće Gospi Sinjskoj

Sinj (IKA)

U Gospinu mjesecu više od pedesetero djece iz Župe Svih svetih u Blatu na Korčuli hodočastilo je 14. svibnja Presvetoj Bogorodici Milosrđa - Gospi Sinjskoj.

Riječ je o djeci koja aktivno sudjeluju u župnim aktivnostima, pjevaju na misama u dječjem zboru »Stope« i dječjoj radionici »Biseri Očeva milosrđa«. Male hodočasnike pratili su župnik župe Svih svetih don Željko Kovačević, don Ivo Markić, đakon; s. M. Juliana Beretić; Marija Franulović; Franica Milat i Jela Protić.

Došavši u Sinj, hodočasnici su najprije posjetili utvrdu Kamičak sagrađenu 1712. u samom središtu grada Sinja s koje su mogli baciti pogled na široko Sinjsko polje. Potom su posjetili Muzej Sinjske alke koji im je dočarao dugu i sadržajnu povijest grada Sinja te Sinjske alke, kao i spomen na čudesnu obranu grada Sinja 1715. od Osmanlija. Obogaćeni znanjem o sinjskoj povijesti, uputili su se zahvaliti Gospi u Franjevačkom samostanu gdje su prinijeli svoje molbe i zahvale u euharistijskom slavlje, a don Željko Kovačević ohrabrio ih je da poput apostola Matije hrabro nasljeduju primjer njihova Učitelja – Isusa Krista.