Budi dio naše mreže
Izbornik

DKK: „Svetac svega svijeta“ u splitskom HNK

Split (IKA)

U sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu Ansambl Kolbe izveo je na Cvjetnicu, 14. travnja, u prepunoj dvorani dva puta za redom svoj hit mjuzikl „Svetac svega svijeta“.

Prije izvedbi duhovnik Ansambla i glavni urednik Veritasa – Glasnika sv Antuna Padovanskoga fra Vladimir Vidović zahvalio je svima koji su omogućili nastupe.

Ansambl Kolbe nastao je u okviru Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i okuplja mlade ljude koji izvode kršćanske mjuzikle. Poslije mjuzikla Život za život, Uskrslog, ovo je posljednja uspješnica koja obara sve rekorde u nastupima.

Nastup na manifestaciji Dani kršćanske kulture u prijestolnici kulture u HNK Split etablirao je Ansambl Kolbe u predvodnika jednog sasvim novog strujanja u nemirnim kulturnim vodama. Jer svojim angažmanom, strpljivim radom, profesionalizmu svjedoče prave vrijednosti.

Mjuzikl Svetac svega svijeta prvi je hrvatski autorski mjuzikl o sv. Antunu Padovanskom. Pisac libreta je Nino Škrabe, autor glazbe Branko Bardun, a redatelj Robert Bošković.

Sljedeći nastup Ansambla Kolbe je na otvaranju Festivala kršćanskog kazališta 23. svibnja u Zagrebu, u Dvorani sv. Franje na Svetom Duhu.