Donacija mandarina Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu
Zagreb (IKA)
Institut za promicanje i razvoj doline Neretve, u suradnji s tvrtkama Jasenska i Frigo Bonsai, donirao je u utorak, 14. listopada, Pučkoj kuhinji na zagrebačkom Svetom Duhu mandarine.
Institut se od samih početaka djelovanja istaknuo u svome humanitarnom djelovanju i skrbi za najpotrebitije. Do sada su donirali više od 25 tona mandarina socijalno osjetljivim skupinama građana.
S ciljem doprinosa razvoju i kvaliteti života u neretvanskom kraju okupila se grupa intelektualaca koja je 2013. godine osnovala Institut za promicanje i razvoj doline Neretve. Udruga okuplja 19 članova koji žele pomoći dolini Neretve te Neretvanima širom domovine i svijeta. Svake godine Institut organizira manifestaciju pod nazivom »Dani Neretve u Zagrebu« u sklopu koje se i doniraju mandarine. Ove godine to su bili Pučka kuhinja na Svetom Duhu, Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra i Samostan Karmelićanki BSI.