Budi dio naše mreže
Izbornik

Doprinos Katoličke Crkve Bosne i Hercegovine inozemnoj pastvi

Mostar (IKA)

Prvoga dana 5. hrvatskoga iseljeničkog kongresa na Sveučilištu u Mostaru, 1, srpnja, održano je predavanje o temi Doprinos Katoličke Crkve Bosne i Hercegovine inozemnoj pastvi pod moderiranjem dr. sc. Tomislava Markića.

Izlaganja su imali don Rajko Marković kao predstavnik mons. Ratka Perića (umirovljenoga mostarskog biskupa) o temi don Petar Vuletić – Šjor, dr. sc. mons. Pavo Jurišić o temi svećenički život mons. Dragutina Kambera u službi Crkvi i narodu, dr. sc. Adolf Polegubić održao je izlaganje mons. Ante Orlovca s temom Doprinos Banjolučke biskupije hrvatskom inozemnom dušobrižništvu, fra Ante Marić govorio je o temi Djelovanje fra Dominika Mandića i mr. sc. Zvonimir Ancić, glasnogovornik HBK, o temi Don Mato Kolić, hrvatski misionar na Novom Zelandu.

U drugom dijelu predavanja pod moderiranjem dr.sc. fra Ike Skoke, izlaganja  su imali fra Zdravko Dadić o temi Bosna Srebrena – o nastanku i razvoju Bosne Srebrene, fra dr. sc. Iko Skoko s temom Hercegovačka franjevačka provincija – o nastanku i razvoju, fra dr. sc. Robert Jolić o Djelovanju u inozemstvu Hercegovačke franjevačke provincije, fra Marinko Šakota o temi Fra Didak Buntić i iseljavanje iz Hercegovine i Anto Pranjkić o temi Fra Serafinu Zečević – Hrvatski glas u dalekoj Kanadi.