Budi dio naše mreže
Izbornik

Doživotni zavjetni i izbor mjesnog vijeća Franjevačkog svjetovnog reda u Podmilačju

Podmilačje (IKA)

Franjevački svjetovni red (OFS) Župe svetog Ivana Krstitelja u Podmilačju slavio je u nedjelju 14. travnja misu na vanjskom oltaru svetišta sv. Ive te su tom prigodom primljene dvije sestre, a 12 braće i sestara dalo je svoje doživotne zavjete.

Misu je predvodio župnik fra Filip Karadža, a koncelebrirali su fra Miro Relota, definitor Provincije Bosne Srebrene i područni i nacionalni duhovni asistent OFS-a, fra Nikica Vujica, duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a Podmilačje i fra Pero Vrebac, duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a Guča Gora.

Obrede primanja i zavjetovanja je predvodio brat Marijan Begić, područni ministar OFS-a Bosne Srebrene, a u ime Crkve potvrdio ih je i blagoslovio fra Miro Relota. Time je i završena obnova mjesnog bratstva OFS-a Podmilačje i stečeni su uvjeti za izbor novog mjesnog vijeća.

Osvrćući se na naviješteno Evanđelje, fra Filip je ohrabrio sve vjernike da bez obzira na sve životne teškoće nikada ne gube nadu, „jer mi kršćani imamo Krista, našeg otkupitelja i zagovornika na Nebesima, ali i Duha Svetoga – utješitelja i branitelja. Krist je u presvetoj euharistiji uvijek prisutan među nama, dakle nismo sami!“

Toga dana je bila i Mlada nedjelja, te su članovi OFS-a imali i klanjanje pred Presvetim.

Na koncu misnog slavlja, fra Filip Karadža je dugogodišnjoj ministri mjesnog bratstva OFS-a Podmilačje, sestri Mandi Martinović, u znak zahvalnosti za predano služenje uručio sliku Gospe Olovske, a brat Marijan Begić jeruzalemsku krunicu.

Nakon mise bratstvo se okupilo u župnoj dvorani kako bi izabralo mjesno vijeće. Kao ministra je izabrana Ruža Klarić, kao doministra Luca Saraf, potom je Anđelina Crnoja izabrana za učiteljicu formacije, Dragana Jezerčić za tajnicu, Manda Martinović za rizničarku i Željka Klarić za povjerenicu za Franjevačku mladež.