Budi dio naše mreže
Izbornik

Druga utrka za mir u sklopu projekta „Koračajmo zajedno“

Sarajevo (IKA)

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu u subotu 19. rujna održana je druga utrka za mir u sklopu projekta „Koračajmo zajedno“, koji se već nekoliko godina realizira u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“.

Utrka simboličnog naziva Run for peace, imala je za cilj slanje poruke mira povodom Svjetskog dana mira koji se obilježava 21. rujna.

Na početku programa okupljene je pozdravila Nadežda Mojsilović, koordinatorica projekta Koračajmo zajedno i uposlenica NCM-a. Zahvalila je nazočnima na dolasku i sudjelovanju u revijalnom natjecanju. Objasnila je razloge organiziranja ovakvog natjecanja i cilj slanja poruke mira uz napomenu da je zajednički život moguć.

Potom je vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, istaknuo opredjeljenje za mir i potrebu „da se za mirom počne trčati, a ne kao do sada samo hodati“. „Mir kreće od nas samih i iz naših srca, a onda ćemo se moći susretati s ostalima s mirom“, istaknuo je vlč. Šimo te je otvorio utrku koju je i sam istrčao.

Sudionici utrke revijalnog karaktera, njih 70-ak, trčali su trasom Zemaljski muzej – Elektroprivreda – Zemaljski muzej, ukupne duljine skoro 3 kilometra.

Utrkom je poslana poruka važnosti međusobnog dijaloga, mira i pomirenja s naglaskom kako Bosna i Hercegovina može i treba biti država za sve, bez obzira na različitosti zbog kojih najčešće dolazi do podjela.

Sudjelovali su trkači iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Zenice, Mostara, Novog Travnika, Kaknja, Goražda, Viteza i drugih bosanskohercegovačkih gradova.

Na kraju su podijeljene diplome najboljim sudionicima te prigodni darovi svima.