Budi dio naše mreže
Izbornik

Drugi dan trodnevnice bl. Mariji Propetoga u Župi sv. Mirka u Šestinama

Zagreb (IKA)

Drugi dan trodnevnice u čast bl. Marije Propetoga sestre Družbe kćeri milosrđa molile su krunicu s blaženičinim razmatranjima prije misnoga slavlja koje je u župnoj crkvi predslavio don Mile Miljko.

Samo nam prava, istinska ljubav otvara oči i čisti srca, samo nam ljubav daje prepoznati Boga, a tako je živjela, djelovala i poučavala naša blaženica, kazao je don Mile na početku slavlja. U propovijedi je nastavio: „Nitko ne može zanijekati tehničko-tehnološki i svekoliki napredak čovječanstva, ali to čovječanstvo nazaduje na mnogim drugim poljima. Ostaje nemoćno u trenucima kada bi trebalo normalno živjeti i normalno se vladati. Dvojben je onda i napredak svake kulture, a duhovne i vječne vrednote postaju sve zapostavljenije. Oholost, kojom se ovaj svijet želi odvojiti od Boga, zapravo je pobuna protiv Istine. Mi kršćani, vjernici, želimo drukčiji svijet, svijet koji je građen na porukama Isusovih prijatelja, učenika, koji su očuvali duh i snagu Istine u krilu Crkve, a među njima je i naša blaženica, Marija Propetoga. Na zidu samostana na otoku Korčuli piše: ‘Bogu, rodu, redu i narodu.’ Značenje se toga napisa može iščitati u smislu da će živjeti i opstati samo ona zajednica koja je spremna sve dati iz ljubavi prema Bogu, rodu, redu i svome narodu”.

Propovjednik je pozvao vjernike da zamole Gospodina „da se nikad ne ugase želje za takvom vatrom ljubavi koja će zapaliti mnoga srca, po zagovoru naše blaženice, Marije Propetoga”.

U misi su koncelebrirali župnik Robert Šreter i mons. Enco Rodinis, a liturgijsko pjevanje je predvodio zbor mladih.