Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovne vježbe za svećenike Šibenske biskupije predvodio imenovani varaždinski biskup Radoš

Šibenik (IKA)

Duhovne vježbe za svećenike Šibenske biskupije održane su od 26. do 28. kolovoza u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Ove godine predvoditelj duhovnih vježbi bio je imenovani varaždinski biskup Bože Radoš. Sa svećenicima na duhovnim vježbama bili su šibenski biskupi ordinarij Tomislav Rogić i umirovljeni Ante Ivas.

Duhovne vježbe su kao jedna slika sistematskog pregleda gdje dolazimo kod Boga koji je kao liječnik. Dolazimo da nas Gospodin pregleda i osnaži, kazao je mons. Radoš. Šibenski svećenici o svećeništvu su razmišljali i kroz slike dvojice Josipa; Josipa Egipatskog, slike brata koji traži svoju braću, i svetog Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije, jednog zrelog muža.

Mons. Radoš govorio je i o Isusovu zahtjevu da svako postane kao dijete. To je rast prema dolje. Vrhunac Isusova života je služenje, svećenikov život je sličan životu djeteta. Svećenik treba djetinje otvorenosti i povjerenja.

Evanđelje ne propovijedamo svojom snagom. Kroz našu slabost Božja snaga prodire. Duhovne vježbe zaključili smo razmišljanjem o Blaženoj Djevici Mariji. Svaki pogled prema njoj je pogled prema svetohraništu jer je u središtu njezina života onaj kojega Marija nosi u grudima, kazao je mons. Radoš.